10 načina da se na zabavan način vratite u sadašnji trenutak

Reblogiram,
Svideo mi se kompletan blog pa sam resio da reblogiram. Nadam se da neće biti problem moj šatro jezik i gađanje padežima.
…….Prvo je bilo fotografiši…tražimo neke trenutke nenameštene za fotkanje, recimo ujutru sanjive okice, frizuru s kesom na glavu za vreme farbanja kose, kako neko juri, šmuka špagetu i slično.
…….Kuvaj, a još pri tom dodati, dekoriši to što bolje umeš i znaš. Najbolje upotrebiti svoje ideje a ne pokradene s neta…šta fali recimo poširano jaje, ( jaje kuvano bez ljusku u slanu kipucu vodu, od francuski jaje ko izvađeno iz džeb) dekorirati i poslužiti ga u kornet od sladoled a prvo u njemu staviti kečap i majonez…deci je to zabavno…ideja može da upali jednom i nikad više, ali zato sledeći put dolazi druga.
…….Pevaj…probajte se setiti teksta neke pesme iz davne prošlosti, …takmičenje u dvoje, sećaš li se na pesmu iz evrovizije tu i tu godinu…ja recimo volim muziku od Bijelo dugme i znam 99 posto tekstova od sve njihove pesme, (dobro možda se malo i hvalim), i često me drugovi pitaju kao ajd produži tekst tako što mi kažu samo jedan stih od neku pesmu.
…….Koristi ruku koja nije dominantna, …probajte nogu koja nije dominantna, …i ona koja je…obe. Uzmite olovku prstima noge s poda podignite na fotelju…uzmite olovku nogom i nacrtajte krug u levo, u desno…nacrtajte kvadrat i slično…neki mogu i pisati. Levom rukom recimo koja mi nije dominantna, obzirom da mi je jednom desna bila slomljena, za par meseci sam skoro sve radio, jeo kašikom, brijao se, pisao loš rukopis al dovoljno razumljivo.
…….jedna prosta yoga vežba…nacrtajte na blanko papir A4 format na sredini lista jednu tačku veličine 3 do 4 milimetara, najbolje crvenim flomasterom. List udaljite 50 centimetara ako imate normalan vid, ako ste kratkovidi malo približite, ako ste dalekovidi malo udaljite…vežbu radite bez cvikere i bez leće ako skidate i stavljate leće. (Ako imate trajno ugrađene leće nisam siguran dali će Vam prijati i nemoj da probate, preskočite sve ovo.) Gledajte u tu tačku bez da trepćete i bez da mislite na bilo šta. Jedan treptaj i vežba je završena. U jedan dan možete ponoviti najviše tri puta. Kad krenete da radite ovu vežbu po prvi put izdržaćete ispod jedne minute, …kako radite češće doći ćete možda i do preko pet minuta. Čim napravite treptaj oči će Vam zasuziti, to je jako dobro jer se oslobađa negativna energija. Vežba se preporučuje za ljude koji puno vremena koriste monitor ili koji koriste veštačke suze za oči. Najveća dobit je ta što se koncentracija čitanja i pamćenja jako povećava. Kad krenu da Vam se javljaju optičke varke, recimo tačku gledate kao da gori, kao da je neko gori cigaretom, odmorite par dana. Preporučljivo je da vežbu radite 15 do 20 puta u mesec dana. Kad dodjete na veći level trebaće Vam konsultacija, yoga učitelj. Ja nisam taj, i ja još uvek učim. Ima više levela.
…….Zapisujte svoje snove…ja to radim više od deset godina…imam 8 sveske A5 format po sto lista u koje imam arhivirano preko 5000 sna, a obradjeno, tumačeno oko 1000. Kako da zapisujete? Ja to radim ovako. Pored kreveta imam noćni stočić, na koji imam malu lampicu, sijaličica od frižider desetak wati, plus dve trećine stakla ofarbana lakom za nokte. (Ako niste vični, ponizno Vas molim, nemojte sami raditi, struja ne oprašta). Držite poveći papir, veći od A4, i olovku. Ja imam zidarotesarsku, tupo zašiljanu. Stvorite naviku da čim se probudite ono što ste sanjali da zapišete. Pritom to radite trudeći se da se ne rasanite, da što laganije nastavite spavanje i san. Meni se dešavalo da ujutru kad se probudim pomislim e ovu noć ništa nisam ulovio nijedan san, a kad pogledam brdo hieroglifa zapisano. Ima puno knjiga koje tumače snove, evo Vam jedna za početak, Snovi od Džulije i Derik Parkera. Ne preporučujem Vam veliki sanovnik. Knjiga će Vam trebati samo za početak kako da idejno krenete da tumačite snove. Posle par godina i Vi ćete sami moći napisati brdo takvih knjiga. Najdragocenije je tumačiti snove koje su u gluvo doba noći, od 1 do 3 ujutru. Hrpu rešenja čete naći za bilo šta što Vas muči. Podsvest ima odgovor ama baš, baš evo malo ću i da preteram, još jedno baš na svako pitanje. Još malo ću da Vas udavim i neću više. Izgubio sam jedan dokument meni jako bitan, a koji nisam imao šansi da uzem drugi novi ili duplikat. Trazio sam ga skoro dve godine, sudski dokument. Taj sam dokument trazio po fioke prevrtao, ma svi ukućani smo trazili tako precizno u jedno možda dvadeset navrata. Naložim podsvesti da mi podsvest pomogne da pronadjem taj papir. U roku od tri meseca sam pronašao. Zapisano preko 50 snova gde me podsvset usmerava gde sam stavio taj dokument. Pronašao sam ga na mesto koje i sam nemam pojma zašto bih ga odložio tamo. U kutiju u drvarnik gde čuvam sajlu za dimnjak. Prisetio sam se kasnije, naišlo mi je dete u susret i ja sam brzo brzo to sakrio da ono ne pročita.
Ako budete dovoljno uporni doći ćete do snove predskazanja.
Pozdravljam Vas, moja malenkost, Momo.

Dnevna doza mentalnog zdravlja

Male su šanse da već ne znate šta je MINDFULNESS. Još su manje šanse da makar u prolazu niste čuli ovaj pojam, čak i ako vas nije interesovalo da saznate više o njemu. I, kao i za mnoge nove pojave koje na sva vrata ulete u naše živote putem medija, postoji mogućnost da ste i prema ovoj stvorili određeni otpor. Da ste pomislili da je to još jedan trend brige o zdravlju, kao joga, hrono dijeta ili jedenje sirove hrane koji vas baš i ne zanima i može slobodno da vas zaobiđe.

Možda ste se i zainteresovali, možda koncept pune svesnosti i prisutnosti u ovom trenutku i ima smisla za vas, ali vam sve to deluje komplikovano, ozbiljno (i, među nama rečeno, dosadno).

Ja sam jedna od onih koji bi svašta probali, ali ako nije dovoljno zanimljivo, brzo mi popušta pažnja. I onda odustanem.umbrella_small24

S obzirom da smatram da puna…

View original post 1,055 more words

5 thoughts on “10 načina da se na zabavan način vratite u sadašnji trenutak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.