Dve godine sa Vama.

 

Od jutros lepo ustao u 5. Ovo jutro mi se odužilo spavanje. Obično vampo je oko 4 budan. U 5 prva kafa, pa u 9 druga i toliko, aaa, dosta je za danas, ako bude treća srčka će da igra brejkdens.

Posložio sam sve fioke po ko zna koji put, prestrugao dasku za sečenje mesa ručnom šmirglom, podmazao dizalicu u autu I počeo sam da razmišljam dali da stavljam pirs na nos ili na sisu…

Kad ono stiglo obaveštenje

Happy Anniversary with WordPress.com!

You registered on WordPress.com 2 years ago.

 

Opaaa, batali ću pirs, za to će uvek biti dobro vreme  da se glupiram i neki drugi put, danas napisaću blog.

Dve godine sa Vama.                                                               

Pišem na ovaj moj ex yu jezik, eto iz poštovanja prema ljudi koji me čitaju. Statistika kaže da najmanje me čitaju I prate u Makedoniji. Pozdravljam onu malobrojnu čitalačku publiku na moj maternji makedonski jezik. Ви благодарам земјаци мои.

Pozdravljam i sve ostale koji se svojski trude da me razumeju šta to ja trabunjam u moje blogove. 

Držim se pravila, nikad o politici, ne pišem, ne čitam, ne komentarišem, ne lajkam bilo šta o politici. Rado priznajem da sam glup na tom polju. I lepo mi.

Upoznajem ljude  koji na svom profilu pišu, Rado pišem, Ne mogu bez pisanja, Ovisnik sam od pisanja i slično. Da sebe malo uporedim. Ja rado čitam. Rado čitam blogove. Rado i pišem al moram da priznam da sam malo više mrzovoljan da sednem da se nateram da pišem. Ako pišem to mora da je za deset do petnajest minuta gotovo. Sasipeš iz rukava i to je to. Posle letimično pregledam još jedanput i pustaj u etar. I nikad ne brišem moje gluposti, kasnije uvidim da sam se nešto izblamirao, ponovio po iks puta jedno te isto ali neka, neka stoji, pa to sam ja.

Radujem se što sam upoznao dobre i pametne ljude koje rado pratim. Rado i pišem komentare. Nekako mi sebično da ako mi se svidja blog ne napišem komentar, isto ko supa bez soli.

Nije mi stalo do lajk za lajk. Lajkam ko mi se svidja i ne ljutim se ako mi ne uzvrati neko krompir za krompir. Reciprocitet nije mi fazon. Ipak čudim se da je neko napisao fenomenalan blog a nijedan komentar, e to mi je strašno. Zašto li smo škrti na komentare, …ili smo tolike mrze, …ili smo malo sebični da odamo priznanje drugome. Ko će ga znati.

Nisam uspio da za ove dve godine predjem iz ove besplatne  platforme sa wordpressa na one ozbiljne koje se plaćaju a to je valjda zato što sam i ja neozbiljan. Ali mlad sam možda ću uspeti za sledeće 20.

Bitno da ste Vi meni dragi. Da se radujem što sam u Vašem društvu.

Pozdrav svima.

 

 

35 thoughts on “Dve godine sa Vama.

 1. ❤ ❤ 🙂 Dragi Herr Momo, drago mi je da si pisao na "ex-yu" jeziku (dobar naziv, kupujem to od tebe!), pa da se ne mrcvarim Google Translatorom. Čestitam na dvogodišnjici. Meni je sedam ili osam, čini mi se. Ni ja još nisam "plaćenik" niti znam kako se to postaje. Niti mi se postaje, jer primjećujem na nekima koji su postali da štancaju postove samo da ih ima što više, a ne zato što im je nešto na duši. Ni meni lajkovi ne znače puno, a komentare jako volim. Lajkovi su, koliko sam primijetila, stvar blogerskog bontona, kao i praćenje: netko te zaprati, pa zapratiš i ti njega, lajka te, lajkaš i ti njega. Al za komentar moraš stvarno imati što poručiti. Uglavnom, meni se tvoji postovi sviđaju jer djeluju kao da su iz srca i jer mi se po njima čini da si ti neki dobar i ugodan čovjek. Eto, veliki komenatar uz srdačan pozdrav iz Zagreba.

  Liked by 4 people

 2. Dragi prijatelju, čestitam od srca! Da ti meni tek za 50ak godina pređeš u profesionalce a do tada da uživam, ja i ostali, u ovakvim, tvojom rukom, srcem, dušom, rođenim pričama. Živ mi bio i vesele dane nek ti zore donose.

  Liked by 3 people

 3. Хер Момчило,волимо и ми тебе. Хвала ти за поезију коју ствараш ,да да чиста поезија. И хвала ти на сваком коментару који оставиш. Барем мени улепшаш и текст коментаром,често ти се то деси веруј ми. да си ти нама жив и здрав још година безброј.

  Liked by 1 person

 4. Dobro si me podsjetio, piše mi da sam iskoristila skoro 90% prostora, šta kad iskoristim 100%? Da napravim novi blog s istim nazivom domene ali da dodam “povratak” ili “nemam za kupnju prostora” ili “ne želim kupiti prostor”? 🙂

  Liked by 2 people

 5. Post koji popravlja raspoloženje. Čestitam godišnjicu. Samo opušteno, kad inspiracija naiđe, samo sipaj. Kada je ne bude bilo, napiši ovakav sličan post gde nas sve tako lepo hvališ pa ćemo svi ovako lepo da dođemo kao i sad da te motivišemo i hvalimo za uzvrat 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.