Читав, прочитав, победив.

Читав, прочитав, се засладив. И добро ми е. Се се врати на свое место. Сите планини се помрднаа и се вратија на своите тектонски места. Нови извори потекоа и нови билки никнаа. Земјата распукана се надои со чиста и бистра вода и стана поплодна.

Благодарност до авторот, Младен Хиниќ за оваа прекрасно литературно дело: Босоног путевима макадамским…

Благодарност и до издавачката куќа Алма од Белград за публикација. http://www.alma.co.rs/lib/savremena/savremena1.html

Зошто Ви го препорачувам ова дело? И кому најповеќе?

Оваа дело е со една топла содржина која многу добро прилега на сечија душичка, крепи позитивни мисли и поправа расположение и воздигнува нови погледи кон животот. Наменето е за сите кои упорно врват по сопствениот пат, патот на саморазвој на личноста, пат по калдрма или не, пат низ кој минуваме. Пат кој не го заобиколуваме туку верно го газиме.

Јас би рекол дека оваа дело е чисто љубовно дело, или попрецизно да се изјаснам дело преполно со љубов. Арно ама многу не би се сложиле со мене бидејќи би додале дека содржи и многу филозофски мисли, многу психолошки и социолошки моменти итн.

Кој сака да ми се лути нека ми се лути, јас тврдам ова е љубовно дело.

Свака част пријатељу мој, Младене. Остао си веран вери у Љубав.

Чекаме уште многу убави зборови проткаени со љубов во некое ново дело.

Убавината на оваа дело е помеѓу останатото и во тоа што не не обврзува да читаме страна по страна, можеме да бираме неврзани наслови кои во даден момент ни се чинат за интересни. Јас просто неможам да се одлучам за некои бидејќи сметам дека ќе бидам неправеден кон останатите. Правев некои списоци со десет најубави текстови. Десет дена правев списоци и секој ден тие десет наслови беа поинакви, денеска сметам дека тие десет се најубави ама утре веќе не, тоа се некои други десет. Така да ако Вие се одлучите за некои и сте сигурни во тоа повелете препорачајте во коментар под блог.

Сепак еве неколку: Кажу да вољена жена не стари, Лептир плавих крила, Словима покушавам, Више је нема, Струне моје душе, Опраштам, Кад одем, Ако се буде запитала…

Знам неправеден сум према останатите наслови, проштевајте.

Читајте луѓе! Да читаме! И со убаво пишаниот збор да останеме нормални во оваа ненормално време.

Уште многу убави содржини на блогот од авторот Младен. Следи линк. https://mladenhinic.com/

Ве поздравувам од срце, Вашиот Херр Момо.

8 thoughts on “Читав, прочитав, победив.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.